Ny tidsplan for Samarbejdsplatformen

Endnu en gang bliver den nye samarbejdsplatform udskudt. det betyder at skoleintra (foreløbig) forsætter frem til august 2019.
Følgende artikel er sakset fra Kombit den 27. maj.

Sikkerhed har høj prioritet på projekt Samarbejdsplatformen. Afklaringsprocesserne i forbindelse med sikkerhed betyder desværre, at det ikke er muligt at fastholde den oprindelige tidsplan.

I det seneste år har KOMBIT arbejdet på at forberede et fælleskommunalt udbud af Samarbejdsplatformen. Alle kommuner har tilsluttet sig løsningen på skoleområdet og næsten alle på dagtilbudsområdet. Dermed vil Samarbejdsplatformen i fremtiden blive en af de mest benyttede digitale løsninger i Danmark, og KOMBIT forventer, at den nye Samarbejdsplatform vil blive brugt i endnu flere sammenhænge, end det er tilfældet for SkoleIntra i dag – og også i mere følsomme eller fortrolige situationer.

I forbindelse med arbejdet med Samarbejdsplatformen er det derfor helt essentielt, at der bliver tilvejebragt en løsning, som indeholder et tilstrækkeligt niveau af sikkerhed for brugerne.

Både på uddannelsesområdet og i samfundet som helhed er der i disse år et stigende fokus på digital sikkerhed, hvilket den kommende databeskyttelsesforordning understreger, og hvilket de kommunale repræsentanter i styregruppen for projektet også har lagt stor vægt på.

Sikkerhedsudfordringer medfører behov for afklaring

I forbindelse med arbejdet med sikkerhed på Samarbejdsplatformen er projektet stødt på udfordringer. Disse har medført behov for yderligere afklaring af en række områder med blandt andet Styrelsen for It og Læring, som har ansvaret for UNI-Login, der ifølge aftalen om brugerportalsinitiativet skal benyttes af Samarbejdsplatformen. Det gælder særligt at afdække mere præcist, hvornår der kan opstå følsomme data i systemerne, og hvordan disse kan håndteres. Desuden skal der foretages en række tilpasninger i forhold til UNI-Login og etableres en samlet sikkerhedsarkitektur for brugerportalsinitiativet.

Som konsekvens af disse afklaringsprocesser og den tid og de ressourcer, som er brugt i den forbindelse, er det ikke muligt for KOMBIT at fastholde den oprindelige tidsplan for Samarbejdsplatformen, der betød, at alle skoler skulle kunne tage løsningen i brug i august 2018.

SkoleIntra fortsætter til 2019

Af hensyn til skolernes drift er det besluttet i samråd med styregruppen, at det er hensigtsmæssigt, at overgangen til en ny løsning sker efter en sommerferie, hvor det nye skoleår forberedes.  På baggrund af de planer, der ligger, er det derfor nu forventningen, at løsningen vil være klar til skolestart i august 2019.

Frem til Samarbejdsplatformen er i luften, vil skolerne fortsat kunne benytte SkoleIntra. Transitionsaftalen med itslearning om Skoleintra rummer mulighed for forlængelse, så kommunerne er sikret en stabil løsning frem til Samarbejdsplatformen går i luften. Det er KOMBIT, der på kommunernes vegne sørger for at forlænge aftalen med itslearning.

Dagtilbudsområdet også berørt

Forskydningen af tidsplanen for Samarbejdsplatformen kommer også til at berøre dagtilbudsområdet. Hvornår en dagtilbudsløsning kommer, vil skulle aftales med den leverandør, der vinder udbuddet, men det er KOMBITs forventning, at det vil ske i umiddelbart forlængelse af udrulningen af løsningen på skoleområdet dvs. i 2020.

Fra KOMBITs side beklager vi naturligvis de gener den ændrede tidsplan medfører for kommuner og brugere. Vi håber imidlertid på forståelse for, at vi prioriterer sikkerheden højt i et så stort og vigtigt projekt som Samarbejdsplatformen.

Link til den originale artikel: http://www.kombit.dk/nyheder/ny-tidsplan-samarbejdsplatformen

Dette indlæg blev udgivet i Inspiration og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.