Kan mobilteknologi kompensere for læsevanskeligheder?

Mange oplever læsevanskeligheder i deres hverdag og arbejdsliv, og det hæmmer i høj grad deres udfoldelser og betyder, at de må udvikle strategier for at klare hverdagen uden at kunne læse.
I projekt Mobillæsning afprøves nye billige og fleksible mobile teknologier, der kan hjælpe personer med læsevanskeligheder til at kompensere for deres læseproblemer. Erfaringer fra forløbet evalueres og formidles til interesserede organisationer og enkeltpersoner.
Her er et link til siden: www.mobillaesning.dk

I Start her! henvender vi os direkte til personer med læsevanskeligheder. I detaljerede videovejledninger viser vi, hvordan man kan hente, installere og bruge apps: Til at læse og skrive SMS’er, læse på Internettet, læse trykte tekster med apps til tekstgenkendelse.
Som inspiration til potentielle brugere om hvad en smartphone kan bruges til, hvis man har læsevanskeligheder, og med casebeskrivelser af tre af projektdeltagernes erfaringer har projektet udarbejdet en inspirationsfolder (Louise Lønborg Rustrup og Anne Bøgh Fangel).

Projektet er støttet af EU’s Socialfond og Region Sjælland og gennemføres af organisationer, der på forskellige måder har interesse i området. Det drejer sig om Center for Specialundervisning i Slagelse, Slagelse Sprogcenter, Synscenter Refsnæs Kalundborg, Jobcenter Slagelse, 3F Slagelse og Alexandra Instituttet.
Sakset fra “mobillæsning”s forside.

Dette indlæg blev udgivet i Gratis programmer og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.