Psykiatri fonden: Snak om det

snak-om-detPsykiatri fonden har lavet en samling af små tegnede film med overskriften “Snak om det”. Der er film om Skænderier, Angst, Depression, Når mor eller fra drikker, PTSD og ADHD samt en film med overskriften “I klassen”.
“I klassen” er en indledning til både børn og voksne om hvordan man arbejder med de øvrige videoer.

Psykiatri fonden skriver selv om siden:

TIL LÆRERE

Mange timer af et barns liv foregår i skolen, og trivsel er kommet på skoleskemaerne. Du kan som lærer gøre en stor forskel for dine elever, både ved at arbejde med trivsel og ved at være opmærksom på mistrivsel og sårbare elever.

Selvom færre børn mobbes i skolen, er der stadig flere børn, der føler sig stressede eller ensomme. De mistrives med hverdagens mange krav, føler sig udenfor eller kan måske ikke leve op til egne, høje forventninger.

Gennem forebyggende og trivselsfremmende indsatser er det muligt at styrke den enkeltes og fællesskabets trivsel og derigennem forbygge bl.a. mobning, mistrivsel og i sidste ende psykisk sygdom.

Ligeså kan støtte til børn og unge med psykiske vanskeligheder, være med til at forhindre at den stress, børnene oplever, bliver første skridt mod en egentlig diagnose.

Link til Psykiatri fondens lærervejledninger, med masser af ideer og øvelser: http://www.psykiatrifonden.dk/aktiviteter/vores-projekter/snak-om-det.aspx

Link til Psykiatri fondens videoer: http://www.psykiatrifonden.dk/guides/snak-om-det/snak-om-det-film.aspx

Dette indlæg blev udgivet i Video og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.