Apps til opgaven

AppstilopgavenLene Desmareth Rasmussen og Ture Reimer-Mattesen fra Center for Undervisningsmidler på University College Lillebælt har lavet siden “Apps til opgaven”. På siden er mere end 250 gratis apps, nettjenester og software fordelt på over 100 opgavetyper og 10 enheder.
Siden er henvendt til både elever og lærere.
Man logger på med UNI-Log in.

De skriver selv på siden:

Inspirationskatalog til elever og lærere.

Apps til Opgaven er først og fremmest et kæmpe inspirationskatalog indeholdende ideer, tips og små vejledninger til de bedste gratis nettjenester, programmer og apps til næsten alle typer computere, tablets og smartphones.

Applikationerne er kategoriseret efter medietype og opgavetype og er målrettet undervisere og deres elever fra 3. klasse til voksne.

Inspirationskataloget gør at elever, studerende og lærere, kan finde gratis applikationer til næsten enhver tænkelig opgave. Det muliggør, at elever og studerende i større eller mindre grad og inden for læringsmålene kan være medbestemmende om arbejds- og udtryksformer og bruge hensigtsmæssige applikationer til at understøtte og kvalificere deres arbejde.

Underviseren kan selvfølgelig også anvende kataloget til selv at hente inspiration til brug af it i undervisningen.

Ændret didaktik

Når eleverne i samspil med underviseren er medbestemmende om hvordan opgaver kan løses, hvilken teknologi og ressourcer der skal anvendes, betyder det, at didaktikken ændres.

Bring Your Own Device

Apps til Opgaven kan bruges uanset hvilken it-strategi din skole eller kommune satser på, men har et helt særligt potentiale i forhold til skoler og kommuner der vil understøtte, at eleverne medbringer deres egne enheder (BYOD). Apps til Opgaven kan være en berigende medspiller i forhold til skolens andre it-løsninger som Google Apps for Education, Office 365, fagportaler m.m.

Link til siden: http://www.appstilopgaven.dk/

Dette indlæg blev udgivet i App og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.