Få billeder i elevernes kontaktbøger på intra på en nem og hurtig måde

Når man arbejder i specialundervisningen er der elever, som af flere forskellige grunde, ikke selv kan fortælle om dagens oplevelser hjemme.

For dels at hjælpe eleverne med at fortælle om dagen og dels hjælpe forældrene med at have noget mere specifikt at spørgere ind til, er billeder en god støtte. Og nu hvor langt de fleste har en mobil i lommen, er det nemt at tage billederne.

I det nye forældreintra er det umiddelbart ret besværligt at dele billeder i elevernes kontaktbog. Man skal tage billederne– man skal downloade dem til computeren – man skal uploade hvert enkelt billede til den enkelte elevs kontaktbog.

Men der er også en nemmere måde. Det kræver dog lidt forarbejde første gang, men så er det meget nemt og klart hurtigere at sende billeder til forældrene.

Punkt 1 – 13 skal kun gøres en gang pr. elev.
Punkt 14 og 15 skal du kun gøre en gang på din mobil.
Punkt 16 – 20 skal gøres hver gang du vil dele billeder med forældrene, men er bestemt ikke tidskrævende.

 1. Åben skoletube.dk
 2. Log på via Unilogin i øverste højre hjørne
 3. Lav kanal – Præsentations/Klassekanal
 4. Giv kanalen elevens navn (så du kan huske hvilken kanal, der passer til hvilken elev)
 5. Brug de foreslåede indstillinger. NB: Punktet Tilgængelighed skal være ”offentlig
  adgang” (det betyder at alle der har et link kan komme ind og se kanalen. Det betyder ikke at hele verden kan se den.
 6. Klik på ”opret kanal
 7. Nu er det kun dig der har adgang til kanalen. Du skal selvfølgelig give adgang til både eleven og de øvrige voksne omkring eleven. Det gøres på ”Uni-import” i den sorte linje øverst. Kun dem er er oprettet i forbindelse med kanalen kan lægge billeder op.
 8. Sæt hak ved dem der skal have adgang. Slut med at klikke på ”Importer brugere” øverst. Elever og personaler skal tilknyttes hver for sig.
 9. Du (og alle andre der er tilknyttede kanalen) kan nu se den når, de logger på Skoletube under ”Mit SkoleTube” og ”Mine kanaler”.
 10. Du klikker på den kanal du lige har lavet. Kanalen åbner i et nyt vindue. I adresselinien øverst i browseren er et unikt link til denne kanal. Dette link markerer du og kopiere.
 11. Så åbner du elevens kontaktbog i intra. (Admin > forældreintra > kontaktbøger)
 12. Du åbner en ny kontaktbogsnote og skriver lidt til forældrene om at de via det indsatte link kan se billeder fra deres barns skoledag. Indsæt linket, marker det, klik på linkværktøjet og udfyld feltet ”URL” med linket endnu en gang. I det flet der hedder ”Mål”, vælger du ”Nyt vindue (_blank)” (det betyder at kanalen vil åbne op i et helt nyt vindue), klik ”Gem”.
 13. Så er du klar til at sende billeder til forældrene.
 14. Du skal installere SkoleTube appen på din mobil (hvis du åbner dette blogindlæg på dit divice, åbner disse link der hvor du kan downloade app)iOs: https://itunes.apple.com/dk/app/skoletube/id505124235?l=da&mt=8
  Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.skoletube.skoletube
 15. Log på SkoleTube appen med dit Unilog-in. Vælg at gemme dine login oplysninger.
 16. Du åbner elevens kanal ved at klikke på mappeikonet.
 17. Klik på det ”røde +” i nederste højre hjørne.
 18. Vælg ”Upload” og dine fotos åbner.
 19. Klik på de billeder/video du vil uploade. Der kommer et rødt hak på de billeder du har valgt. Du kan sagtens vælge flere billeder af gangen.
 20. Klik på ”Uploade” og billederne bliver uploadet til elevens kanal i skoletube og forældrene kan se billederne via linket i elevens kontaktbog.

En ekstra fordel er at billederne ikke ligger på selve skoleintra, men ligger på en server hos Skoletube. Forældrene vil altid kunne finde dem frem og skolen skal ikke betale ekstra for serverplads.

Dette indlæg blev udgivet i Ideer og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.