Hit Med Lyden

Det kan være svært at lære lydene til de enkelte bogstaver. Derfor er det en god ide hvis man kan få eleverne til at lege med lydene.

Her er appen “Hit med lyden” en god mulighed.

Beskrivelsen er sakset fra beskrivelsen i app store.
Palle Post og alle hans venner i Hit med Lyden hjælper dit barn til at lære bogstavernes lyde at kende. Dette kendskab vil lette senere læseindlæring.
Brug Hit med Lyden til at fremme barnets forståelse for, at bogstavernes lyde er af mindst lige så stor relevans som dets navn. Hit med Lyden giver barnet mulighed for at blive fortrolig med bogstavernes lyde gennem forskellige lege. Aktiviteterne er bygget op omkring alfabetet, hvor hvert bogstav er repræsenteret af et sødt dyr samt af bogstavets lyd.
Barnet leger sig gennem aktiviteterne via små sekvenser, hvor lydene bliver gentaget og skal forbindes med bogstaverne og dyrene.
Hvilken læring arbejdes der med:
•Kendskab til bogstaverne med særlig vægt på deres lyde fremfor navn. Dette fremmer fonologisk opmærksomhed samt læseindlæring.
•Formgenkendelse af bogstavernes store og små former.
•Interesse og motivation skabes gennem brug af dyrene, som repræsenterer bogstaverne. Disse kan barnet ”købe” for opsamlede points og samle i en zoo.
Hit med Lyden kan med fordel bruges i daginstitutioner samt i indskolingen som et redskab til senere læse- og skriveindlæring. Ligeledes er programmet velegnet til børn i specialundervisning ved talekonsulenter eller lignende.

Målgruppe: Hit med Lyden er velegnet til børn i daginstitutioner, indskolingen og specialundervisning. Vi anbefaler den særligt til børn i alderen 2-6 år.

Hvis du åbner linket på en iPad, vil det åbne op direkte i app store.

Link til Hit med lyden i App store: https://itunes.apple.com/dk/app/hit-med-lyden/id888619134?l=da&mt=8

Dette indlæg blev udgivet i Dansk og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.