WiFive

Digital dannelse er en vigtig form for dannelse, som man også bliver nød til at tage sig af i undervisningssammenhæng.

Danske Skoleelever og TDC Group har lavet et gratis undervisningsmateriale om de digitale udfordringer, som børn i grundskolen kan stå over for. Materialet hedder WiFive og er hen vent til 4. – 6. klasse.

De skriver selv om materialet:
Hvad går projektet ud på?

Den digitale udvikling har medført, at afstanden mellem mennesker aldrig har været kortere. Imidlertid er vores digitale interaktion på f.eks. sociale medier ofte udfordret af mangel på fælleskab, normer og værdier. Derfor ønsker TDC Group og Danske Skoleelever at bringe eleverne tættere sammen og styrke de digitale fælleskaber gennem et nyt stærkt samarbejde under titlen WiFive – det gode digitale fællesskab.

WiFive’s overordnede formål er at styrke det digitale fællesskab blandt elever på mellemtrinnet. Det er helt essentielt for projektet, at eleverne – og ikke de voksne – skal være de centrale aktører i udviklingen af et fælles kodeks for positiv adfærd på de sociale medier og andre digitale kommunikationskanaler. Med udgangspunkt i samarbejdet med 10 flagskibsklasser har projektet udarbejdet et sæt af læringsmateriale samt et digitalt kørekort, der skal gøre det nemt at gennemføre kvalificerede forløb, som skal medvirke til at styrke den gode digitale adfærd blandt eleverne.

Link til WiFive: https://skoleelever.dk/undervisningsmateriale

 

Dette indlæg blev udgivet i Gratis programmer og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.