Sød, sej og særlig – min ven med handicap

Det Centrale Handicapråd har lavet en kampagnen hvor målet er at mennesker med handicaps kan blive mødt med større åbenhed og ligeværdighed.
En del af denne kampagnen er et undervisningsmateriale som indeholder 3 små videoer som oplæg til en snak om hvad det egentlig vil sige at være handicappet.
Materielet er henvendt til 2. – 4. klasse og tager 1-2 lektioner at gennemføre.
Teksten under videoen er sakset fra kampagnens forside.

Link til kampagnen: https://dch.dk/min-ven-med-handicap

Mange børn tror, at det er svært at være ven med en, der har et handicap. Derfor risikerer børn med handicap at føle sig alene og ensomme. Det skal der laves om på.  Med ny kampagne vil Det Centrale Handicapråd gøre op med fordomme om handicap blandt børn. Formand for Det Centrale Handicapråd Liselotte Hyveled håber, at kampagnen kan være et skridt mod et samfund, hvor mennesker med handicap bliver mødt med større åbenhed og ligeværdighed.  

En tidligere undersøgelse viste, at 40 % af børn mener, at det er svært at være ven med et barn med handicap. Derfor risikerer børn med handicap at blive ensomme og isolerede, selvom de fleste af dem i dag er inkluderede i almindelige skoleklasser. Det vil kampagnen ’Sød, sej og særlig – min ven med handicap’ fra Det Centrale Handicapråd forsøge at ændre på.

 ”Vores mål med kampagnen er på den korte bane, at flere børn anerkender børn med handicap som ligebyrdige og ligeværdige. På den lange bane er målet at skabe bedre livskvalitet og muligheder for børn med handicap. Og i det helt store perspektiv vil vi gerne bidrage til et samfund, hvor der ikke er så mange fordomme overfor mennesker med handicap”, siger formand for Det Centrale Handicapråd Liselotte Hyveled.

Kampagnen indeholder tre små film om venskaber imellem børn med og uden handicap, et undervisningsmateriale til lærere og en spørgeguide til forældre. Materialet kan bruges til at få en samtale i gang med børnene om handicap og derigennem nedbryde fordomme blandt børnene.  

 ”Børnene i filmene viser os, at deres venskaber rummer nogle af de samme vigtige kvaliteter, som andre gode venskaber; man skaber glæde sammen, man er der for hinanden og forstår hinanden. Børnene fortæller også, at der selvfølgelig er ting, der er lidt svære, når den ene har et handicap, men at deres venskab overkommer udfordringerne – og måske også gør det til noget helt særligt”, siger Liselotte Hyveled.

Det sætter pigerne Emma og Johanne meget fint ord på:  Emma siger om Johanne, der har muskelsvind: ”Hun kan svømme, hun kan lege, hun kan være sjov. Men vi kan ikke klatre…eller gå i armgang sammen”. 


Dette indlæg blev udgivet i Øvrige fag og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.