Digitale børn på slingrekurs?

Elektronista er et radioprogram på Radio24/7. Programmet er bygget op om samtaler med udgangspunkt i det digitale univers. Der er altid spændende indfaldsvinkler til hverdagens digitale udfordringer.
Man kan lytte til Elektronista på podcast. Dvs. man kan lytte til de enkelte udsendelser når man har lyst, og behøver ikke sidde ved radioen når den sendes der.

Afsnit # 231 handlede om børn i den digitale verden.

Elektronista skriver selv om udsendelsen:
“Hvordan kom I på internettet før computeren blev opfundet?” sådan spørger børn deres forældre nu om dage. De kan simpelthen ikke forestille sig en verden uden teknologi. Når børnene er omkring 9-10 år får de typisk deres første telefon. Herefter er det sociale liv gennem skærmene, streamingtjenester, spil, billeder på instagram og skøre filtre på Snapchat. Børn lærer lynhurtigt at betjene teknologien alt i mens forældre og lærere ofte ser forundret på uden helt at forstå. Men er de unge digitale brugere virkelig eksperter? Eller er de i virkeligheden bare testpiloter som prøver teknologien af uden helt at være rustet til hvad de møder? Camilla Mehlsen har skrevet bogen Teknologiens testpiloter. Hun besøger Christiane Vejlø i studiet til en snak om muligheder og udfordringer ved børns omgang med teknologi.

Lyt til programmet via linket:

http://www.radio24syv.dk/programmer/elektronista/14943707/231-digitale-born-pa-slingrekurs/

Dette indlæg blev udgivet i Inspiration og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.