Verdenshistorien 2. del

I 1993 lavede Tegnedrengene en animationsfilm om verdenshistorien.
Ved at benytte både fantasi og en smittende humor bliver anden del af verdenshistorien gennemgået på 25. minutter.

Jesus fødes. Han har en idé: er man god ved andre, får man belønningen i Himlen. Budskabet er stærkt, og da han korsfæstes, drager hans venner ud i verden for at sprede det. Muslimerne bruger også megen fantasi på at komme i Himlen, og pludselig får paven i Rom en konkurrent i kaliffen af Bagdad. Krige, korstog og katastrofer. Mongolerne invaderer Europa og har byldepest med.
Går jorden under? Nej. Kan fantasien overhovedet ikke bruges positivt? Jo.
Man rejser ud og ser sig omkring. Indien, Det fjerne Østen, Amerika. Der opstår demokrati, og man opfinder maskiner, men kriges igen, før mennesket endelig får en plads i Himlen. Fra Månen har man den fineste udsigt til Jorden … “den mest vidunderlige planet i hele verden”.

Alle rettigheder indehaves af Det danske film institut.

Dette indlæg blev udgivet i Video og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.