Fremtiden og skolen med Anne Skare Nielsen

Aliena har en ugentlig podcast med titlen Didaktor.
Her beskæftiger man sig med skole og læring. Selv om det er Aliena der udgiver podcasten handler den om meget andet end Aliena-produkter.

Når jeg finder en ny podcast serie, lytter jeg ofte til de tidligere episoder. Nogle gange er det nødvendigt for at få mening i indholdet andre gange er det fordi indholdet er spændende.
På den måde er jeg faldet over dette afsnit fra 31. marts 2017.

Hvad er det vi skal forberede eleverne til inden de forlader skolen, og hvordan ser den fremtid ud der venter os? det er noget at det du kan lytte til.

Aliena skriver slev om dette afsnit af podcarsten:

Hvis skolen skal forberede eleverne på en tilværelse i fremtidens samfund, så vil det måske være meget fornuftig at overveje, hvordan den fremtid kommer til at se ud. For meget tyder på, at de elever vi har i skolen i dag, ikke kommer til at vokse op i en verden, der ligner den, som vi, der står på den anden side af katederet, har kendt til. Det er andre typer kompentencer som fremtidens arbejdspladser eftersøger, og måske er vi nødt til at fokusere på en helt anden indretning af skolen og fagene for at forberede eleverne på fremtiden.

I denne udgave af podcasten fra Didaktor taler vi, i et interview, som blev lavet på Danmarks Læringsfestival, med fremtidsforsker Anne Skare Nielsen fra Future Navigator.

Anne Skare Nielsen har nogle spændende tanker om fremtidens samfund, og det er bestemt relevant at forholde sig til, hvordan skolen skal reagere på et samfund, der ændrer sig markant, og som ifølge fremtidsforskeren fortsat vil ændre sig.

Link til podcasten: Fremtiden og skolen med Anne Skare Nielsen

Dette indlæg blev udgivet i Inspiration og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.