Læserejsen

Beskrivelsen er fra App stores beskrivelse af appen. Appen var gratis (21/3 2018) da jeg skrev blogindlægget. Men tjek selv, da priserne på apps skifter meget ofte.
Selv om appen udviklet til den første læseindlæring i 0. klasse, kan den sagtens bruges til elever der er ældre, men stadig ikke har knækket læsekoden.

Denne app samler fem spil, som tager de yngste skolebørn (og store børnehavebørn) på tur igennem alfabetet. Målet er, at børnene lærer alfabetets bogstaver og lyde for til sidst at prøve at læse simple ord som is og bil.
Læserejsen hjælper børn i deres første møde med bogstaver og lyde. Fokus i spillene er på læring. Spillene lægger vægt på gentagelse, men også på at udfordre børnene. Hvert spil bliver sværere jo mere man har spillet og jo længere man er kommet i spillet.
Spillet er produceret til dansk og med dansk tale.
Læserejsen er et undervisningsmateriale, der er udviklet til at understøtte den første læseindlæring i 0. klasse. Den er udviklet som en del af et forskningsprojekt på Center for Læseforskning på Københavns Universitet.
Læserejsen består af fem spil. I Spil 1 træner barnet bogstavernes navne og i Spil 2 bogstavernes lyde. I Spil 3 skal barnet matche billeder med de samme lyde, mens barnet i Spil 4 skal sætte lydene sammen til ord. I Spil 5 prøver barnet at læse korte ord.
I Læserejsen følger barnet hvert bogstav gennem spillene. Barnet skal fx spille med bogstavet a i Spil 1 for at kunne spille med det i Spil 2 osv. Når barnet har fulgt et bogstav gennem de fem spil, må barnet tilbage til Spil 1 og spille med et nyt bogstav. Det er altid muligt at vende tilbage til Spil 1 og lære et nyt bogstav.
Bogstaverne introduceres i en sådan rækkefølge, at barnet relativt hurtigt kan prøve at læse korte lydrette ord fx is og by.
Læserejsens målgruppe er børn, der skal tilegne sig de allerførste læsefærdigheder.

Læserejsen er udviklet som en del af et forskningsprojekt på Center for Læseforskning på Københavns Universitet. Udviklingen er finansieret af Undervisningsministeriet.

Hvis du åbner blogindlægget på din iPad, åbner linket op i app store:  https://itunes.apple.com/dk/app/l%C3%A6serejsen/id687260181?l=da&mt=8

Dette indlæg blev udgivet i Dansk og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.