Dansk kulturarv

dansk kulturarvMan siger at “om 100 år er alting glemt”, men er det nu også rigtigt? På siden Dansk Kulturarv er man i gang med at samle og katalogiserer den danske digitale kulturarv.

Dansk Kulturarv har en del temaer bl.a. et tema “På skolebænken”: http://www.danskkulturarv.dk/udstilling/paa-skolebaenken/
Vi kan jo sagtens fortælle om hvordan det var at gå i skole i “gamle dage”. Men når man så samtidig kan vise et filmklip eller lytte til et uddrag af en radioudsendelse bliver det pludselig forståligt for eleverne. På siden er det muligt selv at bidrage til den digitale kulturarv. Det gøres meget simpelt ved at tage et stemningsbillede eller lignende fra din skole, uploade til Instagram og brug tagget #DRminskole.

danskkulturarv.dk kan du finde digitaliserede kulturarkiver fra Det Danske Filminstitut, Det Kongelige Bibliotek, Nationalmuseet, Statsbiblioteket, Statens Arkiver, Statens Museum for Kunst, Kulturstyrelsen, KUNSTEN i Ålborg, Vendsyssel Historiske Museum & Historiske Arkiv, Skagens museum, Limfjordsmuseet, Nordjyllands Kystmuseum og DR.

Dette indlæg blev udgivet i Inspiration og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.